full screen background image
Accident Tren (39)

Exerciţiu în caz de urgenţă pe calea ferată

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară astăzi, începând cu ora 09.30, un exercițiu de cooperare pentru limitarea și înlăturarea efectelor unui accident feroviar, în zona Manoleşti Deal, pentru punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenţie Judeţean.

Vor fi simulate acţiuni de intervenţie pentru salvarea unor persoane, victime ale unui accident feroviar, stingerea unor incendii produse la trenul implicat în accident şi la secţia de vopsitorie – uscătorie a unei firme din apropierea căii ferate, precum şi salvarea unei persoane care ameninţă că se aruncă în gol.

La acţiuni vor fi forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, poliţişti, jandarmi, angajati ai serviciului de ambulanţă şi ai SVSU, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, angajaţi ai UPU- SMURD Botoşani, ai staţiei CFR Botoşani, precum şi personalul de la locul de muncă.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Pe perioada desfăşurării exerciţiului, pentru evitarea accidentelor sau a altor incidente neplăcute, circulaţia rutieră va fi limitată pe strada Manoleşti Deal din municipiul Botoşani.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza