full screen background image
apa

Construcțiile hidrotehnice sunt verificate de autorități

Începând de luni până miercuri, 16 noiembrie 2016, în judeţul Botoşani au loc acţiuni de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, indiferent de deţinător.

După cum informează reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, prin această acţiune anuală se urmăreşte verificarea stării tehnice şi funcţionale a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor, a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu. Totodată se va verifica starea tehnică şi funcţională a acumulărilor permanente mici a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor. Mai mult decât atât se vor verifica lucrările de regularizare a cursurilor de apă în scopul evidenţierii punctelor critice de pe cursurile de apă.

Prin această acţiune se vor verifica şi măsurile întreprinse pentru reactualizarea Planurilor de acțiune în caz de accident la baraj, pentru acumulările din administrarea deţinătorilor.

La nivelul comitetelor locale se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor şi totodată verificarea la nivelul unităţilor administrativ teritoriale a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza