full screen background image

Arena Naţională, suspendată de FIFA: România, obligată să joace pe un alt stadion, cu spectatori, meciul cu Danemarca

Comisa de Disciplină a FIFA a decis ca meciul România – Danemarca, programat la 26 martie 2017, de la ora 21.45, în etapa a V-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, să se dispute, cu spectatori, pe un alt stadion, nu pe Arena Naţională, informează FRF.

Federaţia Română de Fotbal a mai primit o amendă de 95.000 de franci elveţieni, după incidentele de la meciul România – Polonia.

„Forul mondial a decis că partida România – Danemarca, următorul meci oficial al , din aceeaşi campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Naţională din Bucureşti. Iată sancţiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA:

– două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Naţională, sancţiunea aplicându-se cu privire la partida România – Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probaţiune de 2 ani;

– amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elveţieni plus 3.000 de franci elveţieni, costuri de procedură”, se arată pe site-ul FRF.

FIFA anunţa, la 18 noiembrie, că a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România – Polonia, disputat pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

La acea partidă, jocul a fost întrerupt mai întâi circa un minut, după ce fanii rapidişti au aruncat torţe pe teren. Jandarmii au scos doi suporteri rapidişti din stadion, apoi au fost folosite gaze lacrimogene pentru aplanarea unui conflict între fani, stewarzi şi jandarmi. Partida a mai fost întreruptă o dată pentru scurt timp, atacantul Robert Lewandowski prăbuşindu-se pe teren, după ce o petardă a căzut în apropierea lui. Jucătorul s-a ridicat de pe teren după un minut, timp în care arbitrul Damir Skomina a trimis jucătorii la mijlocul terenului.

Reprezentativa României a fost învinsă, la 11 noiembrie, de selecţionata Poloniei, scor 3-0 (1-0), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Național – VIVA FM

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza