full screen background image
comitet local boli darabani- pesta

Primării nepregătite pentru un potenţial pericol de pestă porcină africană

Niciuna dintre unităţile administrativ-teritoriale aflate în zona de supraveghere pe fondul focarului de pestă porcină africană din Moldova nu au un  spaţiu identificat unde pot fi incinerate animalele dacă boala apare şi pe teritoriul judeţului Botoşani. Doar trei primării din judeţ din totalul de 78 au aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului pentru o locaţie unde ar putea fi îngropate animalele bolnave de pestă procină, respectiv Coţuşca, Ibăneşti şi Gorbăneşti care au toate avizele necesare. Alte 10 sunt în curs de avizare. Eugen Mateciuc, directorul APM:


Localităţile vulnerabile se află sub supravegherea medicilor veterinari care desfăşoară activităţi de catagrafiere a efectivelor de porci.

Ultimele evoluţii ale epidemiei de pestă porcină africană menţin starea de alertă la nivelul conducerii instituţiilor cu rol de prevenire şi control din judeţul Botoşani,.

În punctele de trecere a frontierei vor fi intensificate controalele iar poliţiştii vor efectua controale mixte în vederea identificării transporturilor de carne şi produse din carne, dar şi în târguri în vederea identificării şi interzicerii comercializării animalelor.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza