full screen background image

Se deschide programul de toamnă al taberelor “ARC“

Codrii de Aramă de la AgaftonAstăzi, la ora 15, la Agafton se va deschide oficial programul de toamnă al taberelor “ARC“, lansat în anul 1999.
130 de tineri din Republica Moldova din Chișinău si Bălți , se vor afla, până pe 1 noiembrie, la Centrul de agrement Codrii de Aramă, unde vor vorbi în limba română, își vor îmbogăți cunoștințele privind istoria, cultura și civilizația românească.
Participanţii au fost selectaţi prin intermediul misiunii diplomatice, în baza îndeplinirii condiţiilor obligatorii de asumare a identităţii culturale românești şi participare pentru prima dată la programul „ARC”.
Tinerii care vor participa au cunoştinţe de bază a limbii române, rezultate bune la învăţătură, inclusiv la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, sau au aptitudini deosebite în domenii precum muzică, arte plastice, sport și s-au remarcat prin promovarea identităţii româneşti.
Toate acţiunile care vor fi desfăşurate pe parcursul proiectului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, informarea tinerilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii