full screen background image

Consiliul Local a rămas fără doi consilieri

Consiliul Local a rămas fără doi consilieri, în urma demisiilor înregistrate în urtimele două săptămâni.

 

consilieri locali
Consilierul Independent Florin Ghiorghiță și social-democrata Aura Simion au renunțat la mandate din diferite motive, lăsând loc astfel următorilor supleanți de pe liste.

Următorul pe lista de supleanți ai Mișcării pentru Botoșani, pe care a candidat inișial Florj Ghiroghiță, este Lucel Butnariuc, iar Aurei Simion ii urmează, pe listă, Ionela Simona Cojocariu și Mirel Rogalschi.

În cazul în care cei doi nu vor accepta să ocupe funcțiia de consilier local, locul social-democratei urmând ar putea fi luat de Cristian Lazarovici, de pe lista USL.

2.
Rectificarea bugetului local, contractarea unui împrumut de 3,9 milioane de lei pentru acoperirea subvenţiei la energia termică, aprobarea burselor şcolare, aprobarea organizării, finanţării precum şi programul Evenimentului “Revelion 2015 -2016” şi aprobarea finanţării Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” ediţia a-XXV-a.

Acestea sunt câteva dintre cele 13 proiecte care vor fi dezbătute de consilierii locali în ședința extraordinară care va avea loc luni, 23 noiembrie, începând cu ora 10.

Suma propusă spre a fi alocată din bugetul local pentru organizarea Spectacolului de revelion este de 100.000 de lei, din care 60% este destinată plății artiştilor locali şi naţionali.

22.500 de lei ar urma să fie cheltuiţi pentru artificii, iar alţi 18.000 de lei pentru scenă şi sonorizare.

Suma din bugetul local ar urma să fie considerată credit angajament din bugetul anului 2016, şi se va diminua cu suma strânsă din sponsorizări.

Evenimentul de la cumpăna dintre ani ar putea fi organizat în Piaţa Revoluţiei.

Comentarii

Comentarii