full screen background image

Încep Zilele Eminescu

1       Astăzi, la Botoşani încep Zilele Eminescu. Manifestările sunt deschise, în acest an, la Biblioteca Județeană Mihai Eminescu unde începând cu ora 10:00 va avea loc o retrospectivă a celor mai importante evenimente organizate în anul 2015. Aceasta va fi urmată de o nouă întâlnire din cadrul Cenaclului Literar “Potretul artistului în tinereţe”.

Cenaclul va cuprinde momente artistice, dezbateri pe tema operei eminesciene, comunicări, vizite ghidate, precum şi expoziţia de carte, numismatică, filatelie, medalistică şi cartofilie, dedicată lui Mihai Eminescu. Invitaţi speciali ai evenimentului gazduit de Sala de Lectură sunt Ionel Simota şi Gheorghe Filip.

Joi, 14 ianuarie, începând cu ora 17:00,  tot în Sala de Lectură a Bibliotecii Botoşani se va desfăşura “Ora cărţilor junimiste. Semnale editoriale”, in care Ioan Holban şi Lucian Vasiliu vor face o trecere în revistă a celor mai recente apariţii editoriale ale Editurii Junimea din Iaşi, în prim plan aflându-se scriitorii botoşăneni.

Seria acțiunilor care vor marca împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului national, dar și Ziua Culturii Naționale, va continua vineri, al Botoşani şi Ipoteşti şi se va încheia cu decernarea Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu.

Comentarii

Comentarii