full screen background image

Despre vacanţe şi sport, la Dimineţi Animate

Vineri dimineață în studioul VivaFM Botoșani s-a făcut…sport. De fapt, doar s-a vorbit despre sport și natură. Invitatul de la “Dimineți Animate” a fost Emilian Ivasuc, profesor și instructor în cadrul Asociației Județene Sportul Pentru Toți. Activități în natură, tabere de supraviețuire montană, expediții de marcare a traseelor turistice, sunt doar câteva dintre modurile propuse de petrecere a vacanțelor elevilor.

Turismul botoşănean promovat de tineri voluntari
 
 

Sunt tineri, iubesc natura și mișcarea și de aceea se implică în proiecte care vin în sprijinul comunității și promovează turismul în județul Botoșani. Peste 25 de voluntari și membri ai unor cercuri și asociații ecologiste și sportive din Botoșani desfăşoară, pe tot parcursul anului, mai ales în vacanţă, acțiuni de marcare de trasee prin rezervațiile naturale din județ, pentru ca doritorii de expediții să poată explora cele mai spectaculoase zone, dar şi expediţii pe munţii înzăpeziţi, pentru a învăţa tehnici de supravieţuire.

Despre ei a vorbit vineri, la matinalul Dimineţi Animate de la Viva Fm Botoşani, profesorul de geografie Emilian Ivasuc , instructor în cadrul Asociației Județene Sportul pentru Toți

Potrivit. Prof. Emilian Ivasuc, vara trecută tinerii au finalizat marcajul la un traseu forestier în Rezervația forestieră de tisa de la Tudora.

Următorul traseu care a fost finalizat este localizat în Rezervație de fag secular Stuhoasa de pe raza comunei Suharău.

Pregătirea marcajului a început în luna iunie 2015 odată cu startul proiectului Instantanee Botoșănene, activitatea Festivalul de turism ”Pro Natura”. Proiectul își propune să promoveze rezervațiile naturale din județul Botoșani în rândul tinerilor în special, dar și a publicului larg. La activitățile proiectului participă membri și voluntari ai asociațiilor Asociația ”Club Prometeu”, North Adventure, Cercul eco turistic Car Pates, Asociația Culturală Arlechin, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Asociația Sportivă Triumf, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Botoșani.

 

Anul 2016 a început cu o expediţie pe Giumalău!Mai exact cu un stagiu de inițiere în sporturile de iarnă și supraviețuire montană la Cabana Giumălău, organizat din finanțare proprie.

Stagiul a durat 6 zile și s-a desfășurat în Masivul Giumalău – Rarău. Grupul țintă l-a reprezentat voluntarii înscriși în a doua jumătate a anului trecut în Asociație care au participat la proiectul „Vreau să fiu voluntar” (septembrie – noiembrie 2015) .
Stagiul a fost coordonat de prof. Ioan Strujan – președintele AJSPT Botoșani, activitatea de inițiere în sporturi de iarnă a fost condusă prof. Radu Pop – director adjunct Școala Darabani, iar activitatea de supraviețuire și orientare montană de Emilian Ivasuc – profesor Geografie și instructor în cadrul asociației.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii