full screen background image

PSD Botoşani publică sondaje optimiste

9        PSD ar putea detine majoritatea locurilor de consilieri locali ai municipiului Botosani, în urma alegerilor locale din primăvara acestui an, conform unui sondaj de opinie realizat la nivelul orasului, în perioada 7-11 ianuarie şi publicat de PSD.

Astfel, potrivit studiului sociologic, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 47,8% dintre locuitorii municipiului care s-ar prezenta la vot ar vota cu PSD, 36% cu PNL, 4,9% cu ALDE, 4,2% cu PMP, 2,8% cu UNPR, 1,1% cu M10 (partidul Monicăi Macovei) si 1,6% cu alte partide politice.

Luând în considerare doar voturile partidelor care depăsesc pragul electoral de 5%, respectiv PSD si PNL, social-democratii ar obtine 57% dintre locurile de consilieri locali, în timp ce PNL ar detine 42,9% din sufragii. Prin urmare, potrivit estimărilor, PSD ar avea o majoritate confortabilă în viitorul Consiliu Local.

În ce priveste intentia de vot pentru Parlamentul României, PSD si-ar mentine cota de peste 47%, însă PNL ar avea cu aproape trei puncte procentuale mai putin decât în cazul voturilor pentru Consiliul Local. Astfel, PSD ar obtine 47,3% din voturile botosănenilor pentru Parlamentul României, în timp ce pentru PNL ar vota 33,2% dintre alegători. În afară de PSD si PNL, doar alte două partide ar mai trece pragul electoral de 5%, respectiv PMP cu 5,6% si ALDE cu 5,1%.

Sondajul a fost realizat de PIAR MEDIA, pe un esantion de 1.034 de chestionare aplicate la domiciliul respondentilor.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii