full screen background image

Botoșani: Mai multe localități sunt lipsite de apă, fiind alimentate de pompieri cu cisternele

imageResize     Situația asigurării apei menajere în mai multe localități din județul Botoșani se menține gravă și la începutul acestui an, a declarat, joi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), colonelul Radu Anton.

Potrivit acestuia, pe fondul precipitațiilor slabe, pânza freatică se află la un nivel foarte scăzut, iar din acest motiv fântânile din mai multe localități continuă să nu aibă apă.

Șeful ISU susține că, în luna ianuarie din acest an, pompierii au efectuat peste 20 de transporturi de apă în localități precum Coșula, Cordăreni sau Nicșeni.

În 2015, angajații ISU Botoșani au efectuat 213 transporturi de apă către localitățile afectate de secetă. Numărul transporturilor este de aproape 20 de ori mai mare față de anii 2014 și 2013.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, susține că instituția pe care o conduce va aloca, în acest an, fonduri pentru construcția de puțuri de mare adâncime sau achiziția unor rezervoare de apă pentru mai multe administrații locale.

AGERPRES

VivaFM – Live Your Music! » Național

Comentarii

Comentarii