full screen background image

La final de mandat, Roman are iniţiative

8        Persoanele cu handicap locomotor grav ar putea beneficia gratuit, la cerere, de un scuter electric special, dacă va fi adoptat un proiect de lege în acest sens, inițiat de deputații PNL Cristian Constantin Roman și Claudia Boghicevici.

Pentru a beneficia de acest mijloc de locomoție, persoanele îndreptățite vor trebui să adreseze o cerere, însoțită de actul de identitate și cel doveditor pentru încadrarea în gradul de handicap, la Casa de Asigurări de Sănătate, cererea urmând a fi soluționată în maxim 30 de zile. Costurile scuterului electric vor fi suportate integral din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, prin Casa de Asigurări de Sănătate de care aparține asiguratul.

Deputatul Cristian Roman precizează că inițiativa s-a născut ca urmare a unei audiențe acordate unei persoane cu dizabilități, care reclama tocmai un astfel de ajutor.

Persoana cu handicap locomotor grav va avea dreptul să depună un nou dosar în vederea acordării unui nou scuter pentru mobilitate după un interval de cinci ani de la data soluționării ultimei cereri.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii