full screen background image

Ora Pământului celebrată şi la Botoşani

2        Sâmbătă, 19 martie 2016, va avea loc evenimentul Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a opta oară consecutiv, WWF (World Wild Foundation) România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30. În acest an mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”.

Municipiul Botoșani se va alătura și în acest an altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Primăria Municipiului Botoșani îi invită pe botoșaneni ca sâmbătă seara să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia ori colegii. Activitățile din programul pregătit nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și să promoveze cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume.