full screen background image

Reconstituire istorică în premieră la Botoșani: “La Frontiera. Daci si Romani in Barbaricum”

Pentru prima dată la Botoșani, în zilele de 2-3 aprilie 2016, începând cu orele 11.00, va avea loc evenimentul cultural de reconstituire istorica “La Frontiera. Daci și Romani in Barbaricum”. Activitatile se vor desfasura la Muzeul de Istorie din cadrul Muzeului Judetean Botosani și vor cuprinde prezentări intercative care vor fi sustinute de specialiștii arheologi Drd. Catalin Borangic de la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia și Dr. Radu Zăgreanu, de la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.

Membrii asociaţiei Geto-Dacii din Moldova vor prezenta o serie de costume specifice perioadei antice, prin copiile fidele ale obiectelor arheologice: arme, armuri, bijuterii, podoabe specifice epocii, precum şi elemente de vestimentaţie. Piesele componente ale costumelor, armelor, coifurilor si a podoabelor sunt realizate de membrii asociatiei, folosind exclusiv metodele si materialele din perioada antică.

In cadrul evenimentului membrii asociaţiei vor reproduce scene de lupte şi antrenamente.
Evenimentul este organizat in parteneriat cu Asociatia Geto-Dacii din Moldova, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Complexul Muzeal Bistrita-Năsăud.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii