full screen background image

Pompier botoşănean, primul român înscris la ultramaratonul „GOBI MARCH”

Plutonierul major Iulian Rotariu, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, se pregăteşte să alerge 250 de kilometri în deşert, pentru copiii cu autism.
Subofiţerul, în vârstă de 40 ani, este primul român care participă la ultramaratonul „GOBI MARCH”, ce se va desfăşura în perioada 19 – 26 iunie, în deşertul Gobi, situat între China şi Mongolia. Startul se dă din localitatea Hami, provincia Xinjiang, China.
Competiţia, organizată de Asociaţia „4 Deserts”, este o cursă autosusţinută, participanţii urmând să alerge 250 de km, timp de şapte zile, cu întregul echipament (alergare, cazare şi masă), în spate. Pe traseu, concurenţii vor trebui să facă faţă celor patru anotimpuri. Startul se dă de la 2.500 metri altitudine, în condiţii de iarnă. Traseul urcă până la 3.300 metri, unde vor înfrunta viscolul, apoi vor coborî până la 500 de metri altitudine. Ultimele trei zile vor alerga pe nisip, la o temperatură de peste 40 de grade Celsius.
Membru activ al „Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România”, subofiţerul este la a doua experienţă în deşert, iar visul său cel mai mare este să alerge la Polul Nord!

Comentarii

Comentarii