full screen background image

“Turneul Internațional Stradivarius 2016”, ediţia a IX-a, se încheie pe 2 iunie la Mihăileni

Alexandru Tomescu, singurul violonist din România care cântă pe un Stradivarius, authentic, va susţine un concert pe data de 2 iunie, la casa Enescu din Mihăileni, jud Botoșani.
Concertul, care se anunţă a fi unul de mare ţinută, face parte din “Turneul Internațional Stradivarius 2016”, eveniment ajuns la a IX-a ediție şi este dedicat unei cauze sociale, respectiv salvarea Casei Enescu din Mihăileni.

Început pe 7 mai la Sibiu (în Catedrala Romano-Catolică Sf. Treime), a continuat la Oradea,Timişoara, Sf Gheorghe, Arad, Baia Mare, Cluj şi va trece şi prin alte oraşe importante din Transilvania ca să se încheie pe data de 2 iunie la Mihăileni, judeţul Botoşani.
Casa Enescu din Mihăileni este casa familiei mamei lui George Enescu. Clădirea are atât o mare valoare memorială cât și valoare arhitecturală şi a fost salvată de la distrugere în ultimul moment, graţie unui proiect al Societăţii Internaţionale George Enescu din Viena, al fundaţiei Pro Patrimonio şi al Ordinului Arhitecţilor din România.
Alexandru Tomescu a dedicat Turneul Internaţional Stradivarius 2015 cauzei salvării Casei Enescu şi strângerii de fonduri pentru transformarea ei într-o Academie de Muzică și Arte Vizuale „George Enescu” care va avea un centru de excelență în studiul muzicii clasice și al artelor vizuale.
Până acum s-au strâns peste 4.000 de euro.

Comentarii

Comentarii