full screen background image

15 iunie-Zilele EMINESCU la Ipoteşti

Consiliul Judeţean Botoşani, Memorialul Ipoteşti- Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, în parteneriat cu Consiliul judeţean şi Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, organizează miercuri, 15 iunie, o suită de manifestări care marchează 127 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.
La acţiuni au fost invitate să participe şi editurile Junimea Iaşi şi Eikon Bucureşti.
Manifestările încep la ora 10.00  cu o slujbă de pomenire la  Biserica Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril din Ipoteşti, recent restaurată, urmată de o depunere de jerbe la bustul poetului din incinta Memorialului Ipoteşti.

La ora 10.30, la BIBLIOTECA NAŢIONALĂ DE POEZIE MIHAI EMINESCU, va avea loc Acordarea Premiului pentru promovarea şi traducerea operei eminesciene, ediţia 2016.
Aici vor fi deschise Saloane literare ale editurilor invitate. un recital Eminescu susţinut de corul Liceului Pedagogic Nicole Iorga Botoşani şi un recital de muzică folk,  Câmpia lucrurilor bune, susţinut de Dinu Olăraşu.

Acţiunile se vor încheia la ora 13.00 cu vernisajul expoziţiei de fotografie La bunica, semnată de artistul fotograf Andrei Baciu, din Ploieşti.

Comentarii

Comentarii