full screen background image

4 localități afectate de ploi și vijelii!

Fenomenele meteo extreme de la sfârșitul săptămânii trecute au produs pagube în mai multe localități din județul Botoșani. Au fost distruse case, anexe gospodărești, dar și drumuri și suprafețe de teren agricol și pășuni.
Potrivit datelor prezentate de prefectul Dan Nechifor, au fost afectate satele Priscani și Chițoveni, din Flămânzi, precum și comunele Hilișeu-Horia, Mihăileni, Ibănești și Răuseni.

Situația cea mai gravă s-a înregistrat în satul Sinăuți, din comuna Mihăileni, unde o tornadă a smuls acoperișurile mai multor case. O familie a primit o locuință modulară după ce acoperișul casei le-a fost luat cu totul de vijelie.

Un bilanț arată că ploile și grindina au afectat 5,82 km drum județean, 52 de km de drum comunal, 30 de km de străzi, 21 de case au fost avariate, din care la 11 au fost decopertate acoperișurile, o casă inundată, zece curți inundate, 29 de anexe gospodărești avariate, două distruse, 20 de podețe afectate, 2.748 de hectare teren agricole afectate și 674 hectare de pășune.

Comisiile de evaluare locale sunt activate și după evaluarea pagubelor, Instituția Prefectului va solicita sprijin financiar de la Guvern.

Comentarii

Comentarii