full screen background image

Nicole Cherry, Ianna și Mediana Vlad – live la Botoșani pe scena Festivalului Diversității Multiculturale

Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și cu Asociația “Iubire și Încredere’’ Iași organizează, în perioada 2- 4 septembrie, cea de-a doua ediție a Festivalului Diversității Multiculturale de la Botoșani. Evenimentul face parte din proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în județele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’.
Agenda festivalului cuprinde manifestări culturale complexe, începând cu o expoziție foto, un workshop de lectură și continuând cu tururi de oraș, o degustare de bucate tradiționale sau o paradă a portului popular.
 
Pentru copii, au fost pregătite ateliere participative, jocuri interculturale și face-painting asigurate de actorii Teatrului de Păpuși Vasilache, întâlniri cu mascotele Cheia Sol ce întruchipează personaje cunoscute de desene animate, precum și un program de balet, dans, muzică și teatru asigurat de Asociația Culturală Arlechin.
Scena festivalului, ce va fi amplasată în zona monumentului de pe Bulevardul Mihai Eminescu, va găzdui concerte simfonice, spectacole de dansuri și cântece tradiționale aparținând etnicilor, proiecţii de film şi un concert în cadrul căruia vor evolua: Miruna Buză, Nicole Cherry&Band, Ianna Novac, Mediana Vlad precum și D.I.O.S. symphonic pop rock orchestra, dirijor Tiberiu Oprea.
Obiectivul general este promovarea unei mai bune înțelegeri a diversității culturale și consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităților în județele incluse în proiect.
 

Comentarii

Comentarii