full screen background image

Apă şi combustibil cerute din Rezervele Statului pentru localităţile în stare de alertă

Instituția Prefectului Botoşani a solicitat celor 35 de unități administrativ-teritoriale în care a fost declarată starea de alertă din cauza secetei să transmită necesarul de apă potabilă și combustibil. În baza acestor informaţii se are în vedere inițierea unei hotărâri de Guvern pentru obţinerea de motorină și apă de la Rezervele de Stat.

În prezent, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență continuă să transporte apă menajeră în 4 dintre localitățile grav afectate de secetă, respectiv Avrămeni, Adășeni, Nicșeni și Răuseni. Transporturile sunt asigurate periodic, frecvența fiind în funcție de apelurile făcute, dar nu zilnic.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne a aprobat instituirea stării de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile, în orașul Flămânzi, cu satul Chițoveni și Prisăcani și în orașul Darabani, precum și în comunele Adășeni, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Cândești, Cristinești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Gorbănești, Lozna, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Tudora, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.