full screen background image

Atenţie! Neglijenţa poate ucide!

Anual, primele şi ultimele trei luni sunt marcate de tragedii provocate de incendii cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic în locuinţe.

Statisticele arată că nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor în locuinţele botoşănenilor a provocat, în perioada octombrie 2015 – martie 2016, moartea a 9 persoane şi rănirea altor 9.

În spatele acestor cifre, se ascund adevărate drame provocate din neglijenţă. Fie că este vorba de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire, coşuri de fum necurăţate ori neprotejate termic faţă de materiale combustibile sau de jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Victimele focului au vârste cuprinse între 3 şi 99 ani. Cele în vârstă, trăiau singure, în locuinţe izolate.

În perioada analizată, pe raza judeţului Botoşani s-au înregistrat peste 214 de incendii.

Statistica relevă o creştere a numărului incendiilor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic, odată cu instalarea sezonului rece. Aceste incendii au drept cauză nerespectarea unor reguli elementare. De aceea, cetăţenii trebuie să respecte recomandările pompierilor menite să-i protejeze atât pe ei, cât şi bunurile pe care le-au agonisit de-a lungul vieţii.

Comentarii

Comentarii