full screen background image

Se scumpeste apa!

S.C. NOVA APASERV S.A. Botoşani aduce la cunoștința utilizatorilor serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare-epurare noile prețuri și tarife unice la apă și canalizare-epurare aplicate începând cu data 1 noiembrie 2016, aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

De la 1 noiembrie 2016, utilizatorii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare-epurare vor plăti 3,56 lei/metru cub, față de 3,52 lei/mc, cât se practica până la această majorare, deci mai mult cu 0,04 lei/mc, în timp ce pentru serviciul de canalizare-epurare tariful va crește de la 2,55 lei/mc la 2,59 lei/ metru cub, respectiv mai mult cu 0,04lei /mc.(1mc=1000 litri). La aceste tarife se adaugă TVA.

Creșterile de preț și tarif se datorează obligațiilor și condiționalităților asumate de operator prin Contractul cu finanțare externă și Contractul de credit BERD, încheiate pentru realizarea noilor investiții în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare.

Cota de TVA pentru apa potabilă este de 9%, iar canalizare-epurare este de 20%.

Comentarii

Comentarii