full screen background image

Străzile vor mai fi răscolite o perioadă

Proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare care a stârnit nenumărate nemulțumiri în rândul populației, din diverse motive, se va mai desfășura o perioadă de timp.

Botoșănenii au reclamat că au rămas captivi cu mașinile în gropile din asfaltul surpat, fie că s-au săturat de când așteaptă readucerea asfaltului la stadiul dinaintea lucrărilor, fiind nevoiți să înoate prin noroi.

La inițiativa viceprimarului, Marian Murariu, responsabilul de lucrări din cadrul firmei Elsaco – cea care execută lucrările, a oferit explicații cu privire la etapele derulării acestui proiect de peste 31 de milioane lei.

Început la 6 aprilie 2015, dată de la care, până acum au fost reabilitate sau extinse rețele pe 67 de străzi, din care au fost finalizate lucrări pe 54 de străzi. Cel mai mare volum de muncă s-a concentrat pe perioada verii.

Proiectul se apropie de final, iar întârzierea nu este foarte mare, spune constructorul.

Potrivit reprezentantului constructorului, zona Tulbureni, ca execuție, este gata și urmează refacerile la partea carosabilă. Au mai rămas de executat lucrări pe strada Tunari, pe o porțiune de 100 de metri, unde se va intra în cel mai scurt timp. În zona Împărat Traian, pe aproximativ 70% din străzi lucrările sunt executate, urmează să se intre pe zona de refaceri. Strada Doboșari se va termina în scurt timp, în maximum o săptămâna, iar strada Hatman Arbore va intra în execuție. Pe strada Mușat Vodă se lucrează deja de o lună.

În Zona Industrială, pe strada Peco au rămas traversările pe sub linia de cale ferată și se așteaptă niște avize de la CFR.