full screen background image

Platformele de gunoi, motiv de neînțelegeri între autorități

Cele 150 de platforme de gunoi amenajate în municipiul Botoșani, în cadrul master planului pe deșeuri, au stârnit noi neînțelegeri între reprezentanții Primăriei și Consiliului Județean Botoșani.

Cele două autorități nu au decis încă cine va suporta costurile preluării platformelor, dar și amplasării containerelor, inclusiv costurile colectării deșeurilor. Și asta, pentru că platformele au în componența lor aproximativ 1.000 de containere pentru deșeuri menajere, 544 de containere pentru deșeuri din plastic și metal, 272 de containere pentru deșeuri de carton și hârtie și 270 de containere pentru deșeuri de sticlă.

Atât Consiliul Județean cât și autoritatea publică locală susțin că nu pot să suporte costurile, potrivit legislației, trebuie să se regăsească în tarife.

Platformele nou amenajate se adaugă celor 80 deja existente în municipiul Botoșani. Fiecare platformă va avea minim șase eurocontainere.

Pentru că nu au ajuns la o înțelegere, consilierii locali au programat o nouă ședință în zilele următoare, la care vor participa, din nou, și reprezentanții CJ.

Comentarii

Comentarii