full screen background image

S-au finalizat lucrările la lacul cu nuferi

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” a finalizat lucrările de reamenajare a zonei de acces şi din jurul Lacului cu nuferi.

Cel mai atractiv obiectiv turistic din judeţ a fost reabilitat cu suma de 200.000 de lei, din care s-a refăcut aleea principală de acces spre lac, s-au pus dale, bănci, coşuri de gunoi şi indicatoare pe aleile din jurul lacului.

În premieră, în zonă au fost amplasate toalete ecologice, un punct de informare, o pistă pentru biciclişti, o hartă nouă, iar podul peste lac a fost refăcut şi îmbrăcat în lemn.

La recepţia lucrărilor au fost prezenţi Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Daniel Tupiluş, director adjunct al Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, arhitectul Mihai Tulbure.

Autorităţile au reamintit de necesitatea angajării unei echipe de pază în zona Lacului cu nuferi şi a curăţiriii stufărişului de pe marginea lacului, după ce acesta va îngheţa.

Lucrările au fost terminate înainte de termen, iar constructorul a făcut o economie de 2.000 lei la proiect, bani care vor fi viraţi în contul firmei care a efectuat lucrarea.