full screen background image

549 persoane au ocupat un loc de muncă în perioada ianuarie-octombrie 2016

Prin acordarea serviciilor de mediere si consiliere profesională, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au ocupat un număr total de 2.549 locuri de muncă declarate vacante de către angajatori la nivelul județului Botoșani .

Ponderea cea mai mare a persoanelor care s-au încadrat o dețin persoanele cu vârsta peste 45 de ani 42%, apoi persoanele cu vârste cuprinse între 35 si 45 de ani, persoanele cu vârsta mai mică de 25 de ani -18%. Ponderea cea mai mică se înregistrează în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25-35 de ani 17%.

Cele mai multe încadrări pe categorii de studii sunt în rândul persoanelor care au învățământ liceal-719, iar cele mai puține încadrări se înregistrează la persoanele cu învățământ postliceal 43.

La implementarea Planului de Ocupare pe anul 2016, la nivel județean, a contribuit și finanțarea măsurilor active de ocupare, respectiv subvenționarea locurilor de muncă pentru încadrarea a 343 persoane peste 45 de ani, 59 absolventi și 8 persoane pentru care s-au încheiat contracte de solidaritate.

Comentarii

Comentarii