full screen background image

Vlad Voiculescu: Mulţi dintre managerii de spitale care sunt acum în funcţie trebuie să plece

vlad-voiculescu

Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că „mulţi dintre managerii de spitale care sunt acum în funcţie trebuie să plece”, precizând că şi în cazul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) ar putea fi nevoie de schimbări de oameni.

„Mulţi dintre managerii de spitale care sunt acum în funcţie trebuie să plece. Am întâlnit manageri care cu bani puţini şi resurse limitate au făcut lucruri extraordinare. Dar am întâlnit şi cazuri diametral opuse. Consider că la Agenţia Naţională de Transplant (ANT) lucrurile trebuie să meargă cu totul altfel decât până acum. Câteodata, pentru a face schimbări ai nevoie şi de alţi oameni. Vom vedea dacă acesta este şi cazul ANT. Problemele pe care le-am pus pe tapet mă aştept să fie rezolvate. Faptul că nu au primit raportul corpului de control nu poate fi decât o glumă. Acesta a fost transmis Agenţiei Naţionale de Transplant imediat ce a fost finalizat, avem chiar un punct de vedere care a venit săptămâna trecută de la ANT. Dacă din 2.000 de pacienţi compatibili sunt 50, atunci trebuie să existe criterii clare de departajre a acestor pacienţi. Aştept să văd care sunt acestea, să văd dacă de la un centru la altul diferă aceste criterii. Treaba ANT era, nu de ieri de azi, să stabilească aceste criterii şi să se asigure că sunt respectate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prezent fiind la conferinţa de lansare a primei şcoli de business din România dedicată profesioniştilor din sistemul de sănătate.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că verificările Corpului de Control la Agenţia Naţională de Transplant au fost finalizate, fiind descoperite nereguli „grave”, echipa de control constatând că procedurile şi criteriile de transplant nu există.

Național – VIVA FM

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii