full screen background image

Vizită istorică: Premierul japonez Shinzo Abe va merge la Pearl Harbor

FILE - In this Dec. 7, 1941 file photo, the destroyer USS Shaw explodes after being hit by bombs during the Japanese surprise attack on Pearl Harbor, Hawaii. Wednesday marks the 70th anniversary of the attack that brought the United States into World War II. (AP File Photo)

La 7 luni după ce Barack Obama a făcut istorie fiind primul lider american care vizitează Hiroshima, oraș japonez lovit de bombardamentul nuclear al Statelor Unite în al Doilea Război Mondial, premierul nipon Shinzo Abe va întoarce gestul.

Premierul Japoniei va vizita Pearl Habor la finalul lunii decembrie, anunță CNN. Vizita vine la 75 de ani de la atacul japonezilor asupra Pearl Habor care a provocat 2.000 de morți în rândul americaniilor și a dus la intrarea Statelor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Aceasta va fi prima vizita a unui oficial nipon în locația din Hawaii.

Șeful de cabinet al premierului, Yoshihide Suga, a spus că scopul vizitei programate pentru 26 și 27 decembrie este de a se reculege în memoria celor care au murit în al Doilea Razboi Mondial și nu de a cere scuze și a se dezice de acțiunile Japoniei din trecut. De altfel, și vizita lui Barack Obama la Hiroshima a avut aceeași intenție.

Extern – VIVA FM

Comentarii

Comentarii