full screen background image


Datornicii executați fără procese

Noile reglementări legale, permit furnizorilor de utilități să evite procesele îîn instanță entru recuperarea debitelor de a clienți. „Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”, ceea ce înseamnă că persoanele care nu-şi vor achita la timp facturile vor putea fi executate silit.

Măsura este valabilă încă de anul trecut în cazul facturilor la apă şi canalizare, iar din luna decembrie a anului trecut s-a extins şi la facturile de la încălzire şi salubrizare.

Datoriile botoșănenilor la utilități sunt extrem de mari.

În luna noiembrie Modern Calor avea de recuperat de la clienţii casnici 6,4 milioane de lei la care se adaugă penalităţi în valoare de 1,6 milioane de lei.

La rândul său, furnizorul de servicii de apă și canalizare avea de recuperat, în luna noiembire, nu mai puțin de 12 milioane de lei de la abonați.

Cele mai mari datorii la apă le au botoșănenii care locuiesc la blocuri, de peste 8 milioane de lei.

Pentru a recupera din debite, Nova Apaserv a deschis 5.100 de procese în instanță și a trecut la debranșări atât în municipiul Botoșani, cât și în orașul Bucecea, unde au fost decuplați abonați din 20 de blocuri, dar și în orașul Săveni.

Comentarii

Comentarii