full screen background image

Salvați copiii” dotează și Spitalul Județean Botoșani cu un incubator de transport

Organizația Salvați Copiii va dota Spitalul Județean Botoșani cu un incubator de transport pentru nou născuți, în valoare de aproximativ 11.500 euro.

Banii au fost colectați din donațiile făcute cu ocazia spectacolului caritabil ”Un gest pentru o viață”, dar și din donațiile medicilor și asistentelor Secției de neonatologie a Spitalului Județean Mavromati.
Suma colectată este de 6.507 lei. 1000 lei vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale necesare construcției casei unui beneficiar al proiectului).

Evenimentul face parte din campania de reducere a mortalității infantile în România, țară situată pe primul loc în Europa cu o rată a mortalității infantile de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015.
În 2016 pe secția de neonatologie a Spitalului Județean Mavromati au fost îngrijiți 2.608 nou născuți din care 240 de nou născuți prematur.

Au fost înregistrate 14 decese: 4 eutrofici, greutatea mai mare de 2500g la naștere și 10 prematuri cu greutatea la naștere 750g – 2500 g.

Salvaţi Copiii România continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România, prin campania de strângere de fonduri ”Un gest pentru o viaţă”. Orice sprijin acordat, prin donaţii online, prin SMS la 8844 cu codul “SALVEZ” (2 euro lunar) sau prin donarea a 2% din impozitul pe venit este binevenit.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii