full screen background image

Şedinţa Comisiei de Dialog Social va avea invitați parlamentari și un ministru

Vineri, de la ora 12,00, mediul de afaceri şi sindicaliştii din Botoșani îşi vor putea susţine problemele chiar în faţa ministrului de Dialog Social, Gabriel Petrea. La Şedinţa Comisiei de Dialog Social au fost invitați și toţi cei nouă parlamentari ai judeţului, care au confirmat deja prezenţa.
Dealtfel, membrii CDS au solicitat ca la o următoare şedinţă să participe şi demnitarii, întrucât întâmpină numeroase probleme care îşi pot găsi soluţionare prin cadre legislative.

Printre problemele care vor fi prezentate noului ministru se regăsește și refacerea infrastructurii rutiere pe drumul național Botoșani – Tg. Frumos sau simplificarea legislației privind accesul la fonduri europene.

De asemenea, se va cere modificarea legislației privitoare la licitațiile publice și asigurarea transparenței prin prezența în comisiile de evaluare a ofertelor și a unui reprezentant al patronatelor.

O altă modificare de act normativ face trimitere la decontarea cheltuielilor cu carburanții pentru deplasările în interes de serviciu, precum și urgentarea demersurilor pentru aplicarea legii privind parteneriatul public privat.

Nu în ultimul rând, se solicită găsirea cadrului legislativ pentru reintroducerea șomajului tehnic.

Comentarii

Comentarii