full screen background image

Botoşănenii şi-au cinstit eroii – GALERIE FOTO

Sute de botoşăneni au participat astăzi la festivitatea dedicată Zilei Eroilor, eveniment care s-a derulat  la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Pacea 1.

Ceremonia a debutat la ora 12:00, când reprezentatul guvernului în teritoriu a trecut în revistă detaşamentul de onoare.

După intonarea Imnului Naţional al României, un sobor de preoţi a săvârşit un serviciu religios în memoria eroilor neamului românesc care au căzut pe fronturile de luptă.

Prefectul Dan Şlincu a dat citire mesajului primului-ministru Sorin Grindeanu iar Viorel Șerbănoiu, comandantul IPJ Botoșani, a transmis mesajul ministrului de interne.

Ca şi în anii precedenţi, la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Pacea au fost depuse coroane şi jerbe de flori de către reprezentanţi ai Garnizoanei Botoşani şi structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, oficiali ai administraţiei locale, veterani de război, partide politice şi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi de la Şcoala nr. 2.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare.

Acestea nu au fost fi singurele activităţi dedicate Zilei Eroilor. Concomitent s-au desfăşurat depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din cimitirul „Pacea 2” şi Monumentul „General Gheorghe Avramescu”.

Manifestări pentru cinstirea Eroilor Neamului au avut loc în mai multe localităţi din judeţ.

De asemenea, de la ora 12:00, clopotele tuturor lăcaşelor de cult au fost trase timp de trei minute în semn de recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

 

Comentarii

Comentarii