full screen background image

Experimente pentru reabilitarea DN 24C / GALERIE FOTO

Au început lucrările experimentale la drumul  DN 24 C Manoleasa – Rădăuţi Prut, care până anul trecut a fost drum naţional de pământ.

Drumarii testează diferite metode tehnologice pentru acoperirea stratului de piatră de pe cei 36 de km care leagă cele două comune din judeţul Botoşani.

În urmă cu 5 ani autorităţile au început o serie de lucrări şi au investit 5 miloane de euro pentru amenajarea traseului de 36 de km și realizarea terasamentului pe DN 24 C. Acestea au fost abandonate imediat după schimbările din Guvern  înainte de turnarea stratului de asfalt, asfel încât drumul a devenit, din nou, aproape impracticabil.

Săptămâna trecută Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început  lucrările experimentale pentru acoperirea stratului de piatră pe acest tronson.  Viorel Zacreţchi, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani:

În funcţie de rentabilitatea acestora se va alege varianta potrivită pentru care se va solicita şi finanţare în vederea reabilitării, iar lucrările vor fi scoase la licitaţie. Lucrările experimentale au început în data de 31 mai şi au fost inspectate de prefectul judeţului, Dan Şlincu.

Tronsonul de la frontiera Uniunii Europene este extrem important pentru că leagă două judeţe dar şi două punte de trecere a frontierei. Cristinel Aroşculesei, primarul comunei Manoleasa:

Reamintim că starea drumului a constituit motivul mai multor proteste ale şoferilor din zonă, inclusiv în timpul vizitei ministrului transporturilor, Răzvan Cuc.