full screen background image

Crucea Roșie Botoșani participă la Competiția Națională de Prim Ajutor a Detasamentelor de Interventie la Dezastre

Filiala Botoșani  Crucii Roșii Române participă, în acest week-end, la Etapa Nationala a Concursului de Prim Ajutor a Detasamentelor de Interventie la Dezastre.

La competitie vor participa echipaje de voluntari din 40 de filiale ale Crucii Roşii, fiecare echipaj fiind format din 5 membri si o rezerva.
Echipajul botoșănan este compus din Bogdan Visan Ovidiu Crb Ipiroti Gabriel Roxana Boutiuc Larisa Stefan Alexandra Tudose.
Componentă a programului Crucii Rosii Romane de pregatire pentru interventie la dezastre, concursul are ca obiective principale evaluarea cunostintelor si perfectionarea metodelor de acordare a primului ajutor.

Probele de concurs vor avea un grad de dificultate foarte mare, tocmai pentru a testa viteza de reactie a echipelor in situatie de stres. Astfel, pentru probele practice vor fi simulate cazuri de interventie la: inundatii, cutremure, incendii, acoperind toata aria situatiilor in care acordarea primului ajutor este vitala.
La edițiile din 2015 și 2016, Botoșaniul a fost clasat pe locul II la nvel național.
Echipa care se va plasa in fruntea clasamentului, va reprezenta Romania in anul 2018 la Conventia Europeana de Prim Ajutor –FACE.

Comentarii

Comentarii