full screen background image

Demersuri pentru bugetul infrastructurii rutiere judeţene

Având în vedere atât starea precară a drumurilor judeţene şi degradările evolutive ale acestora, cât și sumele insuficiente alocate în ultimii ani pentru execuţia lucrărilor de întreţinere şi reparare pe toate tronsoanele afectate, Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a făcut demersuri către: Ministerul Finanțelor Publice,  Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor, pentru  suplimentarea bugetului aferent drumurilor județene cu suma de 15.940.330 lei.

Banii sunt necesari pentru efectuarea lucrărilor de plombare a gropilor şi turnarea covoarelor asfaltice pentru a se circula în condiții de siguranță pe drumurile județene.

Între infrastuctura de transport a unei zone și dezvoltarea sa economică există o relație biunivocă. Potenţialul de dezvoltare al unei regiuni este cu atât mai mare cu cât acea regiune dispune de o infrastructură de transport mai dezvoltată. În același timp, creșterea economică determină o creștere a nevoilor de transport chiar mai accentuată, creând o presiune suplimentară asupra infrastructurii existente.

Îmi doresc ca până la venirea iernii să intervenim pe cât mai multe tronsoane și sunt convins că parlamentarii botoșăneni mă vor sprijini în acest demers.“, a declarat Costică Macaleți – Președintele Consiliului Județean Botoșani