full screen background image

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale marcată şi la Botoşani

În acest an, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor va fi marcată la Botoşani prin desfăşurarea unor activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar să o şi pregătească pentru astfel de situaţii în unităţi de învăţământ şi locuri cu aglomerări de persoane din Botoşani, Dorohoi, Bucecea, Vârfu Câmpului, Mihăileni și Cândești.

Vineri, 13 octombrie, între orele 10.00 – 14.00, subunitățile Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Botoşani îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

Având în vedere dispunerea geografică, judeţul Botoşani este expus majorităţii categoriilor de hazarde naturale care se pot produce. Cele mai mari dezastre din ultimii zece ani au fost reprezentate de inundaţiile din 2008 şi 2010, dar şi înzăpezirile de la sfârşitul anului 2012 şi începutul anului 2013. Nu poate fi omisă seceta din ultimii ani.

Comentarii

Comentarii