full screen background image

S-a stabilit cine poate locui în blocul afectat de explozie

Raportul expertizei efectuate suplimentar celei inițiale la blocul afectat de explozie arată că unele familii se pot întoarce în casele lor pentru că imobilul se înbcadrează într-un grad seismic inferior celui avansat la prima evaluare.

Andrei Szalontay, specialist în structuri, menționează în raporul înaintat autorităților că s-au degradat numai compartimentările interioare, care sunt elemente nestructurale. De asemenea, s-au constatat degradări ale pereţilor exteriori la apartamentul 5, în care s-a produs explozia, la peretele exterior dinspre strada Primăverii – la alte două apartamentele şi la pereţii neportanţi de la alte 5 locuințe.

Concluzia raportului a fost că „locatarii pot locui în apartamentele neafectate”.

Astăzi şi mâine un inginer va stabili ce lucrări trebuie executate în fiecare locuință, astfel încât acestea să fie incluse în proiectul tehnic. De asemenea, vor trebui verificate instalaţiile de apă, electricitate şi în special instalaţiile de gaz.

Dacă și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi de acord, atunci 10 din cele 12 familii se vor putea muta în apartamentele lor.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii