full screen background image

Actorii botoşăneni, singurii români prezenţi la Festivalul Internaţional de Comedie de la Cernăuţi!

Producţiile Teatrului “Mihai Eminescu” au devenit o prezenţă constantă în cadrul Festivalului Internațional de Comedie „Aplauzele de Aur ale Bucovinei ” care în acest an se desfăşoară în perioada 22- 31 octombrie în Cernăuți – Ucraina.

Manifestarea reuneşte trupe ale teatrelor din Kiev, Lviv, Kolomyia, Luțik, Ternopil, Cernighiv și Botoșani.
Actorii botoşăneni participă la cea de-a XII-a ediţie cu spectacolul “Bocitoarele vesele” după William Shakespeare.

Folclorul românesc pe suportul lui Shakespeare, cuvintele dramaturgului așezate lângă cobza românească, cu elemente de dans și o distribuție care depășește 20 de actori, compun un spectacol care a fascinat publicul botoşănean. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu iar coregrafia şi ilustraţia muzicală de Victoria Bucun.

Aceasta este unica piesă în limba română prezentă în festival, dar şi unica trupă din România selecţionată pentru a participa la acest festival.

Trupa Teatrului Mihai Eminescu va juca vineri, 27 octombrie, începând cu ora 18.30 pe scena Teatrului Academic Muzical-Dramatic “Olga Kobileanska” din Cernăuți.

Anul trecut Teatrul  “Mihai Eminescu” a prezentat spectacolul “Tu ești Dumnezeul meu “, pentru care a fost premiat cu Diploma și Trofeul pentru” Cel mai bun spectacol”.

Actriţa Gina Pătrașcu Zamfirache a primit premiul pentru “Cea mai bună actriță în rol principal”, iar actorul Gheorghe Frunză, premiul pentru “Cel mai bun actor în rol secundar”.

 

 

Comentarii

Comentarii