full screen background image

Se dă startul Campaniei “Punctele Gastronomice Locale”

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani  lansează astăzi campania de informare privind Punctele Gastronomice Locale. Desfăşurată la nivel naţional până pe 30 noiembrie, aceasta îşi propune să ofere publicului larg  detalii despre aceste unităţi de alimentaţie publică de tip familial şi de a oferi celor interesaţi argumente pentru a deveni, de anul viitor, proprietarii unui Punct Gastronomic Local. O formă de încurajare a producţiei şi consumului de produse autohtone, care să conducă la dezvoltarea pe orizontală a regiunilor, dar şi a turismului naţional.

Şi asta pentru că în Punctele Gastronomice Locale meniurile vor fi preparate numai de către proprietar, sau de către membrii familiei acestuia, din materii prime provenite din unităţi autorizate, cu metodele pe cât posibil tradiţionale.

Proprietarii acestor unități vor oferi doritorilor produse şi preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României, în condiţiile respectării unor norme şi condiţii de igienă, astfel încât alimentele să fie sigure şi sănătatea consumatorilor să nu aibă de suferit.

Alte detalii importante:

  • Meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor.
  • Punctul gastronomic local va avea un meniu zilnic cu o gamă sortimentală restrânsă (cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale si eventual 2 feluri de desert), specific zonei în care îşi desfăşoară activitatea.
  • Va fi obligatoriu preparat şi oferit pentru consum în decursul aceleiaşi zile.
    Metodele de preparare ale meniului vor fi pe cât posibil tradiţionale, respectându-se condiţiile de igienă în momentul preparării.
  • Cei care doresc să înfiinţeze aceste puncte gastronomice locale trebuie să se constituie într-o formă de organizare juridică, de tipul: Asociaţie Familială, Persoană Fizică Autorizată sau Societate Comercială.

Comentarii

Comentarii