full screen background image

Grevă generală anunțată la Nova Apaserv!

Muncitorii de la Nova Apaserv ameninţă cu greva generală.

Aceștia sunt nemulțumiți că șefii îşi aprobă măriri salariale şi indicatori de performanţă formali pentru a beneficia de bani în plus la lefuri, în timp ce angajații muncesc în condiţii vitrege indiferent de anotimp pentru a asigura funcţionarea serviciului de apă, fără a primi ceva în plus la salariu.

Ultima mărire salarială a fost acordată muncitorilor în urmă cu doi ani și a însemnat 2% din salariul minim, adică aproximativ 20 de lei.

În aceste condiții, angajații nu au semnat contractul colectiv muncă, cel vechi expirând la 31 octombrie. Zilele acestea vor purta noi negocieri, în care vor solicita tichete de masă în valoare de 10 lei şi majorarea salariilor cu un procent cuprins între 5% și 10 % pentru toţi salariaţii din acest sector.

Jumătate din cei 530 de salariați lucrează cu salariul minim pe economie.

Sindicaliştii vor înregistra actele premergătoare declanşării conflictului de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă. După parcurgerea acestei etape, urmează o grevă de două ore, preconizată pentru săptămâna viitoare, iar după aceea greva generală, cu sistarea apei în tot judeţul şi refuzul intervențiilor la avarii.

Conducerea societăţii susține că nu poate fi făcută nici o majorare, fiindcă legea nu o permite.

 

 

Comentarii

Comentarii