full screen background image

Vicepremierul de la Dezvoltare și ministrul Fondurilor Europene vin în județ să semneze contractul de finanțare pentru drumul strategic din Botoșani

Vicepremierul și Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, vor veni vineri la Botoșani pentru a semna contractul de finanțare pentru proiectul „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași”, a cărui valoare totală estimată depășește 73 milioane de euro.

Alături de cei doi înalți oficiali ai Guvernului, la eveniment vor participa secretarul de stat Adrian Gâdea, subsecretarul de stat, botoșănenanul Angel Gherghiu,  conducerea județului, parlamentarii social-democrați din Botoșani și toți primarii din județ.

Proiectul prevede modernizarea a patru tronsoane de drum județean, în lungime totală de 107 km, care vor lega 14 localități din Botoșani și comuna Șipote din județul Iași.
Finanțarea proiectului este asigurată din fondurile europene .

Tot vineri  vor mai fi semnate și alte  contracte de finanțare din cadrul etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală pentru mai multe drumuri județene din Botoșani, suma totală alocată în acest scop județului Botoșani fiind de 72 milioane euro.