full screen background image

AUDIO/ FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU PR. ARHID. PAUL LOGHIN, Episcopia Europei Occidentale şi Meridionale,

Migrația românilor peste granițe a determinat cu timpul și organizarea unei vieți bisericești pentru ortodocșii care s-au stabilit, fie chiar şi pentru un timp, dacă nu definitiv, înafara țării.

Cu amprenta dorului de casă şi de rădăcini pecetluită pe suflete, românii din diaspora încearcă să păstreze identitatea naţională şi culturală cu ţara prin legătura cu Biserica, ce le oferă reperele duhovniceşti atât de necesare în această societate plină de provocări şi iluzii.

Se întâlnesc în bisericile în care se slujește în rit ortodox, care de multe ori sunt spații ale cultului catolic sau protestat adaptate slujirii ortodoxe.

Efortul românilor din diaspora de a participa la slujbele ortodoxe este mai mare decât al multora dintre cei ce trăim în România, pentru că unii străbat zeci, sau poate chiar sute de kilometri până la cea mai apropiată biserică.  Despre viaţa preoţilor români din diaspora, dar şi despre creştinii din străinătate, vorbim în emisiunea de astăzi cu părintele arhidiacon PAUL LOGHIN, botoşăneanul care de 10 ani slujeşte pentru românii din Anglia, în cadrul Episcopiei Europei Occidentale şi Meridionale, cu sediul la Paris.

 

Comentarii

Comentarii