full screen background image

Nominalizaţii celei de a XXVII-a ediţii a Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opera Omnia pe anul 2017

Fundaţia Culturală “Hyperion-Caiete Botoşănene” a propus 24 de poeți, pentru a fi nominalizaţi la cea de a XXVII-a ediţie a Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opera Omnia pe anul 2017. În urma sondajului, au fost nominalizaţi șapte dintre aceştia. este vorba despre  Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu şi Liviu Ioan Stoiciu.

Gala de decernare a premiului va avea loc luni, 15 ianuarie 2018, ora 17, în sala de spectacole a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani de la Casa de Cultură a Tineretului Botoşani. Premiul Naţional de Poezie va avea o valoare de 35.000 de lei.

În cadrul galei, NICU ALIFANTIS va susţine un recital extraordinar cu spectacolul Madam Mon Amour. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Botoşani şi Fundaţia Culturală “Hyperion-caiete Botoşănene” Botoşani.

 

LISTA poeţilor propuşi de Fundaţia Culturală „Hyperion-C.B.” pentru a fi nominalizaţi la cea de a XXVII-a ediţie a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia pe anul 2017:

 1. Constantin Abăluţă
 2. Adrian Alui Gheorghe
 3. Liviu Antonesei
 4. Leo Butnaru
 5. Vasile Dan
 6. Nichita Danilov
 7. Marian Drăghici
 8. Ovidiu Genaru
 9. Ion Gheorghe
 10. Nora Iuga
 11. Sorin Mărculescu
 12. Ioan Moldovan
 13. Aurel Pantea
 14. Marta Petreu
 15. Ioan Es. Pop
 16. Cassian Maria Spiridon
 17. Liviu Ioan Stoiciu
 18. Arcadie Suceveanu
 19. Doina Uricariu
 20. Lucian Vasiliu
 21. Vasile Vlad
 22. Călin Vlasie
 23. George Vulturescu
 24. Matei Vişniec

 

 

 

Comentarii

Comentarii