full screen background image

Un deputat cere refacerea legăturii feroviare Dorohoi -Leorda

Deputatul PSD Mihaela Huncă a solicitat Ministerului Transporturilor refacerea legăturii feroviare a municipiului Dorohoi din județul Botoșani cu București, pe ruta Leorda- Dorohoi, precum și cu alte localități din țară prin introducerea pachetului minim social.

Solicitarea vine ca urmare a retrocedării liniei Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R. – S.A., pe care a operat până în data de 18 aprilie 2015 operatorul privat de transport feroviar Regiotrans SRL. Cu toate că CFR Călători și-a exprimat intenția de a relua circulația trenurilor pe această rută, din 2015 și până în prezent nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

În acest caz, peste 800 de cetățeni din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, precum și din localitățile limitrofe au semnat o petiție care a fost înaintată autorităților locale, Societății Naționale de Transport Feroviar CFR Călători și Ministerului Transporturilor prin care au cerut reintroducerea în circulație a acestor trenuri pentru a asigura legătura cu Bucureștiul și cu alte localități din țară. În lipsa acestor garnituri de tren, oamenii din această zonă a județului Botoșani sunt practic izolați şi nevoiți să apeleze la serviciile transportatorilor auto până la Leorda sau Suceava.

Comentarii

Comentarii