full screen background image

Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţul Botoşani

Ninsoarea care a căzut astăzi a pus probleme pe trei tronsoane de drum naţional unde utilajele secţiei drumuri naţionale au intervenit pentru a curăţa carosabilul, însă zăpada s-a depus imediat după curăţare. Este vorba despre

Prezent la şedinţa extraordinară CJSU, şeful Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi a spus că este vorba despre drumul Botoşani-Ştefăneşti, Botoşani- TG. Frumos şi Botoşani-Dorohoi.

Carosabilul este acoperit cu un strat de zăpada frământată amestecată cu sare, care măsoară 2-3 cm.

Cel mai greu se intervine pe sectoarele de drum Botoşani-Ştefăneşti şi Botoşani- Tg. Frumos, unde intensitatea ninsorilor este mai mare şi zăpada înlăturată de drumari se depune imediat la loc.

Pe drumurile naţionale patrulează non – stop 37 de utilaje care au aruncat, până acum, peste 100 de tone de sare.

Şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri acţionează pe drumurile judeţene cu 33 de utilaje.

Din cauza zăpezii, în numai câteva ore s-au înregistrat 6 evenimente rutiere, ieşiri în decor şi tamponări, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de mers şi a echipării necorespunzătoare a maşinilor . Acestea s-au soldat cu rănirea unui copil de 14 ani şi două persoane încarcerate.

Poliţiştii verifică maşinile de mare tonaj aflate în trafic. Tirurile care nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă sunt trase pe dreapta.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii