full screen background image

Drumurile sunt practicabile în județul Botoșani

Pe toate drumurile din județul Botoșani se circulă în condiții de iarnă. Secția Drumuri Naționale patrulează non stop cu 37 de utilaje si a împrăștiat până acum 570 de tone de sare, iar Direcția județeană de Drumuri și Poduri acţionează pe drumurile judeţene cu 33 de utilaje, iar de la ora 3 a început să împrăștie si 257 de tone de material antiderapant. Drumurile sunt la negru însă se înregistrează viscol la sol.
Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod galben de ninsori abundente în opt judeţe din nordul ţării, valabilă din această seară şi până vineri după-amiază.

Judeţele aflate sub avertizare sunt: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava, Botoşani şi Neamţ.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 8 februarie, ora 18:00 – 9 februarie, ora 17:00, în toate zonele de munte din judeţele avertizate va ninge, la fel şi în regiunile nord-estice, nordice şi centrale.

Local, în Carpaţii Orientali, precum şi în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15 – 20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă.

Începând cu primele ore ale zilei de vineri (9 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 – 55 km/h, dar şi pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65 – 70 km/h.

ANM precizează că, mai ales pe parcursul zilei de vineri, intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, cu viteze în general de 50 – 55 km/h.

 

Comentarii

Comentarii