full screen background image

CODUL PORTOCALIU de ger a fost prelungit până vineri, 2 martie

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea COD PORTOCALIU de ger valabilă  pentru mai bine de jumătate din țară, incluisv judeţul Botoşani.

Meteorologii spun că până vineri, 2 martie, la ora 20.00,  se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. 
Zone afectate:
Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Notă: În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.
Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

 

cod-portocaliu

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii