full screen background image

Trofeul Festivalului Concurs Național de Muzică Ușoară „Mărțișor Dorohoian” a rămas, în acest an, la Botoşani!

Juriul condus de compozitorul și dirijorul Petre Geambaşu a decis că cea mai bună interpretă participantă la această ediţie este botoşăneanca OANA TĂBULTOC , care a concurat la categoria de vârstă 16-29 de ani alături de alţi 9 participanţi.

La aceeaşi vategorie de vârstă, toate premiile au ajuns în Republica Moldova. Premiul 1 a fost decernat Valeriei Marcu din Raionul Ungheni, premiul doi a ajuns la Valeria Vanghelie din Floreşti, iar premiul III la Irina  Serafimciuc din Glodeni,  tot Republica Moldova. Tot un moldovean a primit şi premiul pentru popularitate: Nicolae Ceban, un tânăr de 17 ani din Raionul Glodeni.

Solista Codruţa Barariu din Botoşani a primit Premiul Dumitru Lupu.

La categoria 10- 15 ani,  locul I a fost câştigat de Balan Ioana din Botoşani,  locul aII-lea de Ioana Ciocoiu din Piatra Neamţ iar pe loculIII  s-a clasat Andrada Gabriela Bădărău, tot din Piatra Neamţ.

Cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Ușoară „Mărțișor Dorohoian s-a desfăşurat în perioada 2- 4 martie la Sala Teatrului Dorohoi şi a fost organzată de Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani.

Trofeul Festivalului – Concurs „MĂRŢIŞOR DOROHOIAN” 2018 are o valoare de de 3.000 lei. Concursul din acest an s-a încheiat cu recitaluri de excepţie susţinute de leana Șipoteanu, Carmen Rădulescu și Grupul Noi Doi – câştigătorii trofeului festivalului de anul trecut.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Comentarii

Comentarii