full screen background image

Un medic de familie şi un farmacist din judeţul Botoşani au ajuns în arestul Poliţiei pentru fraudă cu reţete false 

Joi, 29 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti şi a celor din cadrul IPJ Neamţ au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie, dintre care 4 la sediile unor societăţi comerciale şi 3 la domiciliile unor persoane, într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că în perioada 2016-2017, o femeie de  44 de ani, din judeţul Botoşani, în calitate de medic de familie, a prescris şi eliberat în fals reţete medicale compensate pentru pacienţii de pe listele sale, reţete care au fost ulterior folosite de o altă femeie de 29 de ani, administrator la o unitate farmaceutică, la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani pentru obţinerea ilegală a sumelor compensate de la bugetul de stat.

De asemenea, în baza unor documente justificative false, aceasta a solicitat la Casa de Asigurări de Sănătate şi a decontat ilegal servicii medicale neprestate în mod real către pacienţi.

Totodată, în sarcina administratorului s-a reţinut faptul că în aceeaşi perioadă, a solicitat decontarea reţetelor medicale compensate, prescrise şi eliberate în fals de către medicul de familie, consemnând fictiv pe reţete cu privire la eliberarea medicamentelor.

Pentru a justifica la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani eliberarea medicamentelor aferente reţetelor false, femeia de 29 de ani a consemnat în fals că a fost  împuternicită de către titularii de reţete, precedând în acest mod în cazul a 333 reţete emise în anul 2016 şi 470 reţete medicale emise în anul 2017.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 846.000 de lei (aproape 200.000 de euro).

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în Cenreul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, iar astăzi au fost eliberate şi plasate sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.
Medicul de familie din comuna Drăguşeni şi administratorul farmaciei Mady Farmvit SRL, Anca Beatris Irimia şi Raluca Andronic,  sunt acuzate de obţinerea ilegală de fonduri şi fals intelectual..

Comentarii

Comentarii