full screen background image

Amenzi pentru nerespectarea legislaţiei privind câinii

Jandarmii au aplicat marţi amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.600 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind câinii plimbaţi în locuri publice.

Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost sancţionat cu 1.500 de lei, deoarece câinele care îl însoţea, din rasa Cane Corso, nu avea botniţa obligatorie prevăzută de legea  privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Tânărul îşi plimba câinele la ora 14.45 pe strada I.C.Brătianu din municipiul Botoşani, pe traseul de deplasare al elevilor de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga”.

Aceeaşi ordonanţă prevede faptul că proprietarul sau deţinătorul unui câine dintr-o rasă periculoasă trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani.

La ora 19.20, un alt bărbat a lăsat nesupravegheat pe Pietonalul Unirii un câine metis labrador, care a speriat copiii aflaţi în faţa bisericii Sf. Paraschiva, după ce a fugit după mingea cu care aceştia se jucau.

Chiar dacă această rasă nu este definită de lege ca periculoasă, jandarmii i-au aplicat o amendă de 100 de lei pentru ,,lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.

Jandarmii recomandă proprietarilor de câini, în special a celor din rase periculoase, să respecte prevederile legale, pentru a fi evitate situaţiile de producere a unor atacuri care ar putea pune în pericol integritatea corporală sau chiar viaţa altor persoane.

Comentarii

Comentarii