full screen background image


AUDIO/FOTO/ Ministrul Ioan Deneş: “Construcţia barajului de la Vârfu Câmpului este prioritară”

Investiția la Amenajarea Complexă Vârfu Câmpului ar putea fi pusă în pericol dacă autoritățile nu vor găsi cadrul legislativ pentru cele 25 de hectare de arie naturală protejată care sunt în aria de construcție a acumulării și care intră sub incidența legislației de mediu. Declarația a fost făcută astăzi, la Botoșani, de Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, care efectează o vizită de lucru în județul Botoșani.

Mai mult, autoritățile trebuie să exproprieze 300 de hectare de teren, iar după evaluarea proprietăților să emită o Hotărâre de Guvern pentru alocarea de sume de la bugetul de stat în vederea acordării de despăgubiri.

Oficialul nu a avansat un termen pentru finalizarea investiției, însă a precizat că fondurile au fost deblocate și totul depinde de soluțiile legale care trebuie găsite pentru a nu afecta nici mediul, nici construcția barajului început în urma cu 31 de ani.

Ministrul Deneş a mai vizitat acumularea de la Bucecea, s-a întâlnit cu primarii din judeţ iar la această oră se află la Dorohoi, unde prezintă soluțiile de combatere a inundațiilor din zona Dorohoi și asigurarea alimentărilor cu apă.

Comentarii

Comentarii